Met de PO-SCORAD kunnen patiënten zelf de ernst van hun eczeem evalueren.
Zelfevaluatie helpt u uw eczeem beter te begrijpen en beter te behandelen. Deze nieuwe versie neemt de verschillen tussen drie huidsoorten in aanmerking: de witte, donkere en Aziatische huid. Met deze versie kunnen de patiënten eveneens foto's van hun eczeem maken om de specifieke evolutie tussen twee raadplegingen in te verduidelijken. U kunt uw score wekelijks berekenen en aan uw arts overmaken.

Nieuwe elementen

De nieuwe versie van de PO-SCORAD bevat tekeningen voor alle huidtypes en stelt iedereen in staat zijn/haar eigen symptomen te herkennen.

De communicatie met uw arts is verder ontwikkeld dankzij twee nieuwe functies:

U kunt een schermafbeelding (en .pdf) van de PO-SCORAD naar uw arts sturen en indien nodig foto’s van de symptomen met uw commentaar bijvoegen.


Als u deelneemt aan een onderzoek, kan uw arts u vragen de informatie in .xls-formaat te versturen.

De PO-SCORAD werd opgesteld en gevalideerd door de European Task Force on Atopic Dermatitis.

De teksten en tekeningen werden opgesteld door Pr. Jean-François Stadler en de Stichting voor Atopische Dermatitis. De illustraties zijn eigendom van de Stichting voor Atopische Dermatitis. Het gebruik van deze score kent geen beperkingen, behalve in het klinisch onderzoek, waar het onderworpen is aan bepaalde voorwaarden poscorad@gmail.com

PO-Scorad Download
Een instrument om het eczeem te evalueren

All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Copyright © 2015 Foundation for Atopic Dermatitis. All rights reserved.